Producatorul spaniol de componente auto Manufactura Moderna de Metales/Barcelona (MMM) va realiza o investitie de tip greenfield intr-o fabrica romaneasca la Turda (Cluj), valoarea investitiei fiind de 5 milioane euro, informeaza un comunicat de presa al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Fabrica urmeaza sa produca tuburi metalice (din otel, otel inoxidabil si aluminiu) pentru sisteme auto: componente ale motorului (conducte de alimentare, conducte de apa, conducte de ulei, conducte de racire, conducte EGR, insertii de cilindri-bloc), conducte pentru sistemul de franare, pentru sistemele de aer conditionat si conducte structurale.

Noua companie, MMM Autoparts SRL, va investi 5 milioane de Euro si va crea, la finalizarea lucrarilor de constructie, aproximativ 250 de noi locuri de munca. Productia este prevazuta a incepe in primul trimestru al anului 2007. Compania a demarat deja procesul de recrutare pentru personal cu experienta in industria auto si prelucrarea metalelor.

Unitatea de productie va fi realizata in mai multe etape pe o suprafata de 2.7 hectare. Primul modul va avea o suprafata de 5000 metri patrati si va cuprinde o hala si spatiu de birouri.

MMM este producator si distribuitor spaniol de tuburi metalice pentru industria auto. Compania isi desfasoara activitatea in Barcelona, detinand spatii de productie de 10 000 metri patrati. Cifra de afaceri a firmei este estimata a atinge in 2006, 30 milioane de euro.

Unitatea de productie din Romania este primul pas de internationalizare in afara Spaniei. Printre clientii MMM se regasesc producatori auto precum: Audi, BMW, Citroen, Honda, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Volkswagen, dar si mari furnizori de componente auto si producatori de motociclete.