Presedintele Traian Basescu i-a chemat joi, al Spitalul Elias unde este internat, pe primarul general al Capitalei, Adriean Videanu si pe primarii de sector . Potrivit primarului Videanu, la intalnire s-a discutat despre posibilitatile de modernizare a periferiei Capitalei si despre contestatul proiect de ridicare a unui bloc cu 19 etaje langa Catedrala Sf. Iosif din Capitala.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat dupa intalnirea cu seful statului ca discutia s-a limitat strict la rezolvarea unor probleme administrative ale Capitalei.

Videanu a spus ca presedintele a cerut o colaborare mai buna intre primarii de sectoare pentru modernizarea periferiei Capitalei, in ceea ce priveste canalizarea, asfaltarea si alimentarea cu apa.

In al doilea rand, presedintele a cerut gasirea, prin dialog, a unei solutii care puna capat disputelor legate de ridicarea langa Catedrala catolica Sf. Iosif din Bucuresti a unei constructii cu patru subsoluri si 19 etaje.

Constructia a starnit proteste din partea comunitarii catolice. Chiar joi seara catolicii din mai multe orase au anuntat proteste pentru protejarea catedralei Sfantul Iosif.

Pe de alta parte, seful statului le-a cerut primarilor gasirea unei solutii pentru demararea autorizarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului.

Adriean Videanu a spus ca in ce priveste gripa aviara, Traian Basescu a vrut doar o simpla informare privind ultimele evolutii.

Intrebat de ce a fost nevoie de intalnirea de la Spitalul Elias si de ce nu s-au intalnit toti primarii separat pentru a gasi solutii la problemele enumerate de Videanu, acesta a raspuns vizibil enervat:

“Credeti ca un sfat strica? Nu ne-am suparat, nu a deranjat pe nimeni aceasta discutie”, a spus Videanu.

Oricum, problemele legate de imbunatatirea infrastructurii in zonele periferice ale Capitalei este o problema care a fost abordata fara succes si in timpul mandatului lui Traian Basescu de primar al Bucurestiului.