Decizia Comisiei de Disciplina a FRF a dezamagit din nou. Pedeapsa simbolica (in comparatie cu recomandarile FIFA) data de Doru Viorel Ursu & Co.

ca raspuns la manifestarile rasiste ale jucatorilor si/sau suporterilor echipelor Steaua si Dinamo au confirmat, inca o data, neputinta conducatorilor fotbalului romanesc de a actiona in sensul combaterii manifestarilor nesportive si a rasismului existent pe stadioanele din Romania.

Avem semnale ca aceasta atitudine pasiva, si chiar dispretuitoare pe alocuri, fata de problemele grave din fotbalul autohton, va conduce la critici ample din partea UEFA si a Uniunii Europene.

O astfel de actiune - de toleranta fata de manifestarile segregationiste si xenofobe - poate genera, in mentalul colectiv, ideea ca scandarile rasiste intalnite pe stadioanele noastre fac parte dintr-o normalitate a societatii de azi. Or, acest lucru este de condamnat.

Rapid nu se lasa: depunctarea Stelei cu orice pret!

Decizia Comisiei de Disciplina a FRF dictata impotriva Stelei, ca urmare a scandarilor rasiste ale jucatorilor si fotbalistilor din Ghencea, este considerata eronata de catre conducerea Rapidului. Giulestenii au facut apel si cer depunctarea Stelei, declarand ca vor merge pana in panzele albe (adica la instantele internationale) in acest sens.

Politica de intimidare a lui Gigi Becali da roade

Giulestenii sunt convinsi ca intimidarile finantatorului din Ghencea au condus la o decizie in favoarea formatiei lui Olaroiu si cer demisia membrilor Comisiei de Disciplina.

"Noi credem ca totul a pornit de la presiunile lui Gigi Becali. Le-a fost teama de o revolutie in Bucuresti. Comisia trebuie sa-si inainteze demisia de onoare, pentru ca ori nu cunoaste regulamentele, ori s-a lasat influentata de Gigi Becali", a declarat Cristi Costache , directorul de imagine al Rapidului.

Vor titlul la masa verde

Desi recunosc ca acordarea titlului la masa verde nu este un lucru onorabil, Rapidul cere ca Steaua sa-si asume raspunderea si sa plateasca pentru greselile proprii: "Asa cum cu noi s-a aplicat regulamentul si am fost eliminati din UEFA de Steaua, desi nu am pierdut, la fel cei din Ghencea trebuie acum sa tina cont de regulament si sa piarda", a spus Costache.

Articol integral Ziarul