Alianta D.A. este in continuare formatiunea politica preferata a alegatorilor, cu un scor electoral aproape dublu fata de PSD, releva un sondaj CURS, realizat in perioada 12 - 18 mai, pe un esantion reprezentativ de 1.050 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 3 la suta.

Conform cercetarii, Alianta are un scor constant de 42%, urmata de PSD - 23%, cu doua procente mai putin fata de luna februarie, cand a fost efectuata ultima masuratoare a CURS.

Pe locurile urmatoare se afla PRM - 14% (constant), UDMR - 6% (constant), PNG - 5% (in crestere cu un procent), PC - 4% (tot un procent mai mult fata de februarie), PPCD si PIN, cu cate 2%, constant.

Peste 50 la suta dintre romani - de acord cu operatia in strainatate

Presedintele Traian Basescu are cea mai inalta cota de popularitate - 68%, cu cinci procente mai mult decat in februarie. Asta inseamna ca decizia sefului statului de a se opera la Viena si nu in tara nu i-a afectat deloc cota de simpatie.

De altfel, sondajul are o intrebare pe aceasta tema, care nu a fost data publicitatii, si care arata ca mai mult de jumatate din populatie este de acord cu decizia lui Basescu.

Pe locul al doilea la popularitate vine presedintele PSD Mircea Geoana, cu 50% (in crestere trei procente), urmat de premierul Calin Popescu Tariceanu - 43% (un procent in scadere) si presedintele PD Emil Boc, cu acelasi scor, dar cu cinci procente mai mult decat in februarie.

O crestere spectaculoasa are liderul PRM C.V. Tudor, care a ajuns la o cota de popularitate de 38%, fata de 30% cu trei luni in urma. Sondajul nu da date despre popularitatea lui Gigi Becali, intrucat cercetarea a masurat doar cotele de popularitate a presedintelui Romaniei si ale liderilor partidelor parlamentare.

Stolojan, favorit ca premier de rezerva

Subiectii au avut pareri divizate despre schimbarea Guvernului: 42% au spus ca actualul Cabinet va fi probabil sau in mod sigur schimbat, iar 39% au declarat ca Executivul probabil sau sigur nu va fi inlocuit.

Articol integral Gandul