Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel e un lacas de cartier. Strada poarta numele bisericii, iar cei doisprezece apostoli sunt pictati in jurul Mantuitorului. Unul dintre ei, insa, poarta chipul primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu. Preotul Mihai Pop zice ca nu e chiar asa, ca nu prea seamana, dar primarul, zugravit ca Apostol, sta langa Iisus.

Ca primarul Timisoarei se afla de-a dreapta lui Iisus nu e chiar o intamplare. Parohul Mihai Pop a avut doua mandate de consilier local, reprezentand PNTCD-ul, adica exact partidul prezidat de Ciuhandu. „Eu n-am facut politica. M-am ocupat de chestii administrative, am incercat sa ajut biserica”, se scuza parintele Pop.

Dar „Apostolul Ciuhandu” nu este singura personalitate pictata in biserica din cartierul Calea Lipovei. Pe peretii lacasului si-a facut loc si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, numai ca, intre timp, pictura a fost acoperita. Iliescu aparea tot in scena „Pogorarea la Iad”, dar era un diavol care, la fel ca Bin Laden, ardea in flacarile Iadului.

„Pictorul, Ion Badila, cel care a pictat si biserica din Piata 700, nu ne-a cerut voie sa faca asta. Am observat abia cand a terminat, dar am acoperit-o intre timp”, zice popa Mihai Pop. Asta a fost o alta fantezie a pictorului, dar, chiar daca a fost stearsa intre timp, parohul zice ca fostul presedinte parca merita sa fie astfel infatisat. „Iliescu reprezinta fostii comunisti.

Dupa ce a venit el la conducerea tarii au aparut mineriadele si alte nenorociri”, explica Mihai Pop.

Articol integral in Gandul