Viceprimarul din Ramnicu-Valcea a fost exclus din partid. Primarul a fost iertat deocamdata. Ambii sunt cercetati pentru luare de mita.

Scapat deocamdata de puscarie, primarul din Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, este iertat si de conducerea PD. Liderii democrati au decis ieri excluderea din partid doar a viceprimarului Nicolae Dicu. Cei doi sunt cercetati pentru luare de mita, respectiv, complicitate la luare de mita.

Nesanctionarea lui Gutau a fost motivata de presedintele PD, Emil Boc, prin faptul ca „instanta n-a confirmat propunerea (n.r. - de arestare) DNA”.

„Mi se pare destul de delicat sa legi o persoana de o alta persoana, in cazul in care asupra ei nu exista probe judiciare. Daca vor exista probe judiciare si ele vor fi confirmate, evident, Biroul Permanent National va lua in discutie si acest subiect”, a spus Boc.

Ponta: „Boc a facut presiuni pentru ca Gutau sa nu fie arestat”

Victor Ponta (PSD) l-a acuzat pe liderul PD Emil Boc ca a facut presiuni politice pentru ca primarul Mircia Gutau sa nu fie arestat.

„PD, in special, a facut presiuni politice pentru ca primarul de Valcea sa ramana in libertate si, din cate am aflat eu, chiar si presedintele PD, Emil Boc, ar fi intervenit in sensul acesta”, a declarat Ponta.

Cazul de la Ramnicu-Valcea l-a facut pe Ponta sa vorbeasca de „Alianta H.P.”. „Hotii si cu prostii, in care de obicei hotii sunt pedistii, iar prostii sunt penelistii”, a explicat Ponta.

Deputatul PSD crede ca, in acest moment, DNA are ocazia sa arate daca ancheteaza doar pesedisti sau penelisti ori are voie sa ancheteze si pedisti. „Fac apel la Monica Macovei si Emil Boc sa lase DNA sa ancheteze si pedisti”, a cerut Ponta.

Seful PD ameninta cu tribunalul

„Daca nu vrea sa fie dat in judecata, domnul Ponta sa-si retracteze rapid afirmatia. Daca nu, ne vom intalni noi doi, in instanta de judecata. Daca nu are dovezi, va trebui sa plateasca”, a raspuns Boc acuzatiilor lui Ponta.

El a adaugat ca PD nu va fi „o umbrela a celor certati cu legea penala si nu se va implica in niciun fel de proces aflat pe rolul vreunei instante judecatoresti”.

Ponta nu s-a aratat speriat de amenintarea lui Boc, mentinandu-si acuzatiile. „De-abia astept! Boc sa faca bine sa-si dea coruptii afara din partid si pe urma sa se certe cu mine. In 2000-2004, cand vorbea de PSD, aproape ca il credeam. Acum, cum a fost prins un pedist cu spaga, Boc il ia in brate.”

Articol integral in EVZ