Procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Anticoruptie Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a Matildei Lorelia Marinescu, judecator, vicepresedinte al Judecatoriei Campina. Aceasta este judecata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

Conform unui comunicat al DNA, la 29 iunie 2006, Marinescu a fost surprinsa in flagrant delict in timp ce primea de la o persoana denuntatoare suma de 300 euro, fiind retinuta de catre procurori.

In schimbul acestor bani, inculpata s-a angajat sa intervina pe langa un judecator de la Tribunalul Prahova pentru a da o solutie favorabila intr-un dosar in care persoana denuntatoare era parte.

Din probele administrate de procurori a reiesit ca, in perioada iunie 2005- iunie 2006, in calitate de vicepresedinte la Judecatoria Campina, inculpata a primit si suma de 56 milioane lei vechi, de la aceeasi persoana denuntatoare, careia i-a promis ca, in schimbul acestor bani, va interveni pe langa colegii sai, judecatori de la Tribunalul Prahova si de la Curtea de Apel Ploiesti, in vederea

admiterii apelului, respectiv recursului in dosare aflate pe rolul instantelor respective, in care persoana denuntatoare era parte.

Procurorii anticoruptie au solicitat Curtii de Apel Ploiesti mentinerea masurii arestarii preventive fata de judecatoarea, impotriva careia aceeasi instanta dispusese arestarea pentru 15 zile la data de 30 iunie, la cererea procurorilor DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Ploiesti.