Postata de: SUCIU LIVIU IOAN

La data: 11 Iulie 2006

Tip: Reclamatie

Cod: 7863

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Bucurestiul vechi este poluat cu monumente si cladiri noi

Stimate domnule primar Adriean Videanu,

Banuiesc ca ati calatorit destul de mult si faceti comparatii cu alte capitale europene.

In Bucuresti sunt destul de putine locuri, cladiri, monumente sau strazi care sa poate figura pe lista unui circuit turistic. Nu cred ca o cladire sau niste cladiri nou amplasate in fata Palatului Regal ar putea imbunatati situatia. Cu mult mai usor ar putea strica un paisaj devenit simbol.

Pentru bucuresteni modificarea acestui perimetru reprezinta un sacrilegiu tot atat de mare ca si cel facut de comunisti prin topirea statuii lui Carol I, lucrare artistica incontestabila a lui Mestrovici.

In opinia mea, punerea in valoarea cu sfintenie a putinelor monumante arhitecturale ale orasului ar trebui sa fie una din legile de baza ale oricarui primar al Bucurestiului.

Daca as fi in locul dumneavoastra nu m-as baza prea mult nici pe opinia "specialistilor". Daca asa se numesc cei care au avizat monumentul-teapa al lui Iliescu sau hambarul de dormit construit in locul fostuliui Teatru National ca sa nu mai vorbim de grozavia de langa catedrala Sf. Iosif.

Nici ideea unei parcari subterea nu mi se pare atragatoare. Ar trebui sa vizitati parcarea de langa magazinul Unirea. Eu o folosesc relativ des si nu cred ca am vazut-o vreodata ocupata la mai mult de 10% din capacitate. Poate cu ocazia concertelor date in icinta de formatiile rock si house.

Sunteti un om politic tanar si sper cu un viitor promitator. Lasati-va ghidat de bunul simt si mai putin de sfaturile "specialistilor". Cred ca ar trebui sa pastram aceste locuri neatinse cel putin inca o generatie. Poate atunci vom avea destui bani ca sa punem ceva, cel putin decent, acolo.

Cu stima,

Liviu Ioan Suciu

www.domnuleprimar.ro