Ministerul de Externe a anuntat, intr-un comunicat remis presei, ca Ambasada Romaniei la Tel Aviv acorda asistenta permanenta cetatenilor romani din regiune, pe fondul deteriorarii situatiei din Orientul Mijlociu.

Cetatenii romani care au nevoie de sprijin, se pot adresa Ambasadei, la numerele de telefon 0972(0)3-522-9472 sau 00972(0)544-275-483.

La apelurile din Romania nu este formata cifra 0 de dupa codul de tara, iar la apelurile din Israel nu se formeaza codul de tara 00972.

Totodata, Ministerul de Externe reaminteste cetatenilor romani sa evite calatoriile in nordul Israelului si in regiunile Cisiordania si Fasia Gaza.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu a declarat ca statul roman va suporta cheltuielile pentru evacuarea persoanelor refugiate ca urmare a crizei umanitare determinata de conflictul din Liban.

Potrivit unui comunicat emis de Palatul Victoria, Executivul a aprobat, printr-o hotarare, acoperirea din surse bugetare a cheltuielilor pentru evacuarea cetatenilor romani si a membrilor lor de familie din Liban, dupa izbucnirea conflictului armat din aceasta tara.

Aceste sume vor fi asigurate prin Fondul pentru acordarea de asistenta consulara in situatii deosebite, prevazut in bugetul Ministerului de Externe pe acest an.