Dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Marea Britanie ar putea fi invadata de un val de imigranti ce ar produce haos in Marea Britanie in special in sisemul educational si cel de asistenta sociala se arata intr-un raport al autoritatilor ce a ajuns pe masa presei dintr-o greseala.

Raportul atrage atentia ca ministerele britanice ar putea fi fotat sa renunte la planurile de a acorda asistenta materiala necesara locuintelor sociale destinate imigrantilor.

In urma primului val de aderare din 2004 cand opt tari est-europene au aderat la UE, Marea Britanie s-a confruntat cu un val de imigranti fara precedent, peste 600 de mii de persoane, lucru ce a condus la suprapopularea unor centre urbane si mai ales la reducerea salariilor acordate profesiunilor ce nu necesita studii superioare.

Potrivit raportului necunoastrea limbi engleze de catre copii imigrantilor ar putea cauza probleme seriase profesorilor britanici.

De asemenea sitemul sanitar este deja pus in dificultate, multe paturi de spital fiind “blocate” de pacienti est-europeni care se vad nevoiti sa ramana in spital, conditie necesara pentru a beneficia de asigurari sociale.

Marile centre urbane din Marea Britanie au cerut insistent guvernului sporirea banilor alocati pentru a putea face fata realitatilor.

Numarul imigrantilor ajunsi in Marea Britanie dupa 2004, depaseste 600 de mii in ciuda previziunilor autoritatilor care anticipau un numar de aproximativ 5-13 mii pe an. Aderarrea Romaniei si Bulgariei ar putea spori cifrele actuale cu inca 150 de mii de persoane.