Trei sferturi dintre romani considera destul de grav (42%) si foarte grav (35%) faptul ca un om politic a facut politie politica - potrivit unui sondaj INSOMAR, dat publicitatii duminica si preluat de NewsIn. Numai 6% din persoanele chestionate sustin ca nu e deloc grav daca un om politic a facut politie politica, in timp ce 17,4% nu stiu sau nu raspund.

In ceea ce priveste increderea romanilor in personalitatile politice, pe locul intai s-a clasat presedintele Traian Basescu, in timp ce locul secund este ocupat de deputatul liberal Mona Musca.

Acest sondaj a fost, insa, realizat inainte ca Mona Musca sa fie implicata in scandalul dezvaluirilor legate de colaborarea cu Securitatea.

Pe locurile urmatoare in topul increderii se afla: Theodor Stolojan, George Becali, Emil Boc, Mircea Geoana, Calin Popescu-Tariceanu si Corneliu Vadim Tudor.

De asemenea, aproape jumatate dintre romani sunt destul de multumiti de activitatea presedintelui Basescu, dar destul de nemultumiti de prestatia premierului Calin Popescu Tariceanu.

Intrebati cu cine vor vota daca duminica viitoare ar fi alegeri, aproape jumatate din cei intervievati au raspuns ca vor vota cu Alianta PNL-PD.

PSD ar fi votat de peste 20 % dintre intervievati, in timp ce PRM ar obtine 12 % din voturi. Potrivit sondajului INSOMAR, Partidul Noua Generatie ar trece pragul electoral de intrare in Parlament, fiind creditat cu circa 6 procente. Partidul Conservator nu ar obtine decit 2 la suta din voturi.

Sondajul a fost realizat in perioada 4-8 august, pe un esantion reprezentativ de 1158 de persoane. Marja de eroare este de 3%, iar probabilitatea este de 95%.