Societatile de pensii private trebuie sa aiba, la momentul depunerii cererii de autorizare de constituire, un capital social subscris si varsat reprezentand echivalentul in lei a cel putin 1,5 mil. EUR, potrivit unei norme a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), publicate vineri, 8 septembrie a.c., in Monitorul Oficial.

Aceeasi capitalizare este solicitata si societatilor de administrare a investitiilor sau companiilor de asigurare la momentul depunerii cererii de autorizare ca administrator al fondurilor de pensii facultative. Sumele destinate participatiei la capitalul social trebuie sa provina numai din surse proprii.

Fondurile de pensii facultative se vor constitui pe baza unui contract de societate civila si trebuie sa aiba minumum 100 de participanti.

Decizia de autorizare a fondului va fi eliberata pe baza unei cereri intocmita de administrator.Numarul fondatorilor necesar constituirii unui fond de pensii facultative este de cel putin cinci persoane, care vor semna un contract de administrare cu o societate autorizata de CSSPP.

mihaela.circu@mxp.ro