Tradus in peste 35 de tari, Crimele din Oxford, noul roman aparut in Colectia Raftul Denisei, a editurii Humanitas este unul dintre cele mai in voga romane sud-americane ale ultimilor ani.

Premiat cu prestigiosul Premio Planeta Argentina in 2003, este adaptat pentru marele ecran anul acesta in regia lui Alex de la Iglesia, scenariul purtand semnatura lui Guillermo Martinez.

Doua stiri tin prima pagina a ziarelor din Oxford: una dintre cele mai complicate probleme matematice ale tuturor timpurilor si-a gasit rezolvarea, iar un criminal in serie a omorat-o pe batrana Mrs. Eagleton, specialista in decriptarea codurilor in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

La scurta vreme insa, ingrijorarea si suspiciunile cuprind orasul:un batran aflat in coma profunda e gasit mort, cu o urma suspecta de ac in antebrat, iar un muzician dintr-o orchestra sucomba in mijlocul unui concert, sub ochii publicului inmarmurit.

Intra in scena eminentul matematician Arthur Seldom, autorul unei carti despre legatura crimelor in serie cu matematica, caruia ucigasul ii trimite mesaje criptice despre urmatoarea victima. Va reusi acesta sa afle cheia misterului pornind de la seriile logice si vechile simboluri pitagoreice?

"O aventura intelectuala pe care o citesti pe nerasuflate, ca pe un roman politist." (La Razon)