BT Asigurari Transilvania a anuntat, miercuri, lansarea, incepand cu aceasta luna, a asigurarii de viata pentru grup, produs dedicat persoanelor juridice.

Reprezentantii societatii sustin ca avantajele companiilor care incheie acest tip de asigurare, pentru cel putin 10 persoane angajate din aceeasi firma, sunt primele de asigurare competitive si simplificarea procedurii de incheiere a asigurarii.

Conform unui comunicat al companiei de asigurari, forma standard a asigurarii de viata pentru grup acopera riscul de deces, precum si riscuri ca deces din accident, invaliditate din accident, invaliditate permanenta totala, interventie chirurgicala din accident, interventie chirurgicala din orice cauza si indemnizatie de spitalizare din accident.

Calitatea de membru al grupului o poate avea orice angajat activ la munca la data intrarii in vigoare a asigurarii, care nu a lipsit de la munca din motive medicale mai mult de 14 zile consecutive din cele 12 luni precedente, noii angajati vor fi cuprinsi in asigurare de la data incadrarii lor.

Compania de asigurare va emite o singura polita de asigurare, riscurile acoperite sunt comune pentru toti membrii grupului. In cazul producerii unui eveniment asigurat beneficiarul asigurarii este angajatul, membru al grupului asigurat, sau mostenitorii sai legali.

Compania BT Asigurari lanseaza in Romania asigurare de viata pentru grup in colaborare cu societatea de reasigurare Gen Re, una dintre primele cinci companii de reasigurare pe plan mondial si lider de piata in Statele Unite.

BT Asigurari a fost infiintata in anul 1994, fiind una dintre companiile Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, care activeaza in domeniile bancar, de investitii, al leasingului si al valorilor mobiliare.

Conform raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, BT Asigurari a ocupat, anul trecut, locul 10 in topul national al societatilor de asigurare, la categoria asigurari generale, cu o cota de piata de 2,87%, in crestere cu 4 locuri fata de anul anterior.