Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu a anuntat miercuri ca parlamentarii liberali trebuie sa se disocieze de Traian Basescu, colaborarea limitandu-se de acum inainte doar la legile integrarii. In plus Antonescu a anuntat ca liberalii vor sustine un candidat propriu la presedintie la urmatoarele alegeri.

Antonescu l-a atacat dur pe presedintele Basescu, mai ales pentru implicarea acestuia in activitatea guvernului :” daca Traian Basescu vrea puteri executive poate candida la functia de premier”, a declarat Antonescu.

Intr-o declaratie de “autonomie” a grupului parlamentar PNL, semnata de liderul Crin Antonescu si de Gabriel Sandu se arata:” nu putem asista cu mainile in san la vanatoarea de vrajitoare declansata de Palatul Cotroceni si bratul sau politic - PD - asupra membrilor PNL.

Avand in vedere actiunile presedintelui din ultimul timp, sustinute de grupul PD, grupul parlamentar PNL de la Camera Deputatilor isi rezerva dreptul de a limita colaborarea cu PD doar la adoptarea legilor asumate de Alianta DA pentru integrare si pentru legile ce privesc programul de guvernare”.

Declaratia de "autonomie" a celor doi liberali este si o critica voalata la adresa premierului Tariceanu, caruia i se reproseaza ca a avut o atitudine retinuta in momentul suspendarii lui Atanasiu.

Sageti s-au indreptat si impotriva consilierului prezidential Theodor Stolojan. De altfel, el a fost acuzat cu o zi in urma de doi parlamentari PNL, intr-o scrisoare deschisa de sabotarea partidului.

Senatorul Radu Campeanu si deputatul Cristian Adomnitei ii reproseaza lui Stolojan ca actioneaza sistematic impotriva formatiunii care l-a propulsat in prim-planul vietii politice.

Conservatorii atenti la disensiunile din Alianta

Partidul Conservator a reactionat imediat dupa anuntul liberalilor privind incetarea colaborarii legislative cu PD, lucru pe care PC il considera un semnal pentru formarea unei noi majoritati parlamentare.

Purtatorul de cuvant al conservatorilor, Bogdan Ciuca nu a precizat insa din ce partide ar trebui formata noua majoritate paralmentara.

Declaratiile vin in contextul in care cu o zi inainte liderul PC, Dan Voiculescu isi anunta sprijinul pentru premierul Tariceanu .