Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenda in valoare de 15.915 lei societatea comerciala Flexiplast Pitesti pentru ca nu a notificat dobandirea controlului unic asupra companiei Dow Automotive Budeasa Mare din judetul Arges.

Societatea Flexiplast avea obligatia, conform prevederilor legale, de a notifica operatiunea de concentrare economica la Consiliul Concurentei in termen de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a realizat dobandirea controlului.

Potrivit legii concurentei, omisiunea notificarii unei concentrari economice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri totala din anul financiar anterior sanctionarii.

Anterior achizitionarii pachetului majoritar de actiunii, Flexiplast detinea 48,998% din capitalul social al Dow Automotive, iar Dow Europe GmbH Elvetia era actionarul principal cu 50,8441%.

Compania Flexiplast Pitesti are ca obiect principal de activitate productia de piese si accesorii pentru autovehicule si motoare de autovehicule, iar ca activitati secundare, comert cu piese si accesorii pentru autovehicule.

Dow Automotive este producator de produse chimice (plastisoli si insonorizanti bituminosi) utilizate in industria constructoare de masini.