Imperiul Roman a lasat mostenire urmasilor sai, printre multe si minunate infaptuiri, tranzactiile pe treizeci de arginti si legiunile de mercenari, gata sa cucereasca pamantul spre gloria celor ce le plateau solda.

Mai tarziu, prin cenusa unui alt imperiu, o ruda “francofona”, regele Louis Philippe, a pus bazele Legiunii Straine. Ramasa pana in zilele noastre cea mai performanta armata de mercenari, Legiunea a rezolvat timp de 200 de ani problemele si conflictele imperiului colonial francez.

Pe plaiurile dambovitene, dupa plecarea mercenarilor iliescieni inapoi in Valea Jiului, lupta politico-economica s-a mutat pe sticla televizoarelor si in presa scrisa; astfel, pentru prima data in istorie, avem de-a face cu cohorte de intelectuali inarmati cu pixuri si cu foarte multa ura, gata sa o reverse contra cost asupra oricarui cetatean care se incumeta sa treaca prin campul lor vizual.

Mercenarii din mass media au o mare calitate: nu tradeaza niciodata; in plus, dusmanul ti-i cumpara intotdeauna mai scump. Se imbraca saracacios, nu au valori materiale ci doar spirituale, propovaduiesc cinstea si corectitudinea; critica pe oricine si orice, nu propun niciodata nicio solutie; sunt plini de fiere si riduri, sunt nefericiti si sufera perpetuu pentru starea jalnica a natiunii.

Profereaza idei populiste si progresiste de stanga, dispretuiesc profitul economic (entitatile pentru care lucreaza trebuie sa fie mereu pe pierdere ) si, la fel ca toti intelectualii frustrati de dupa 89, marsaluiesc incolonati cu inima pe “stanga” si portofelul pe “dreapta”.

Apoteoza ziaristului sarac si cinstit coincide cu momentul in care ajunge sa-i sufle Vantul prin buzunare.

-

“Legiunea” tropaie sarguincios pe urmele mai-marilor ei. V-a surprins cumva miscarea de la stanga la dreapta si inapoi la stanga extremista a umanistilor? Seamana leit cu miscarea unei redactii intregi de la Taher la Sarbu via col Vento.

Vi se pare ciudat ca ‘Tribunul national” improasca azi cu noroi pe cine pupa ieri? Sau ca o redactie intreaga terfeleste in public numele unui poet caruia odinioara ii aducea osanale, doar pentru ca a gasit un patron dispus sa-i ofere mai mult?

Ce credeti ca urmaresc hoardele de ziaristi din fata de la DNA sau CNSAS?... Urmaresc sa nu fie urmariti!

Cum s-ar zice, sa se ancheteze spagile.... primim... dar nu vrem sa stim si prin ce ranite au trecut.Multi dintre ei , suparati ca au trebuit sa uite drumul matusii , arunca cu laturi in pupa Marinarului care astfel inainteaza periculos spre un consens cvasiunanim.

O fi greu sa-i guvernezi pe romani? Nu, nu e greu, e inutil. Paine, circ si mercenari, iata o formula de guvernare de mare succes pe plaiurile mioritice.

Cei 22 milioane de romani, tintuiti seara de seara in fata televizoarelor, au totusi o ultima arma impotriva acestei armate de mercenari: telecomanda.

Ce-ar fi sa stingem televizoarele timp de trei luni si sa recitim “Jurnalul de la Paltinis” sau pur si simplu sa dormim. Se spune ca somnul ratiunii naste monstri... Poate in cazul de fata, somnul natiunii ii va ucide in fasa.