Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat, marti, la Parchetul instantei supreme, in legatura cu dosarul in care este invinuit de abuz in serviciu.

Avizul de urmarire penala a fost inregistrat pe data de 12 septembrie, la Parchetul General, la Sectia Parchetelor Militare.

Acesta este acuzat de consilierul prezidential, Adriana Saftoiu, de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Acuzatia vine dupa ce ministrul Apararii a declarat, la jumatatea lunii iulie, ca stie de la Directia de Informatii Militare, ca Adriana Saftoiu ofera presei, pe surse, informatii care sa il discretizeze.

O alta plingere a fost depusa de deputatul PSD, Eugen Bejinariu, membru in Comisia de aparare a Parlamentului, care a aratat ca Directia de Informatii a Armatei a incercat sa faca presiuni asupra parlamentarilor.

Tot pe 12 septembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de suspendare a lui Teodor Atanasiu din functia de ministru al apararii, seful statului considerand ca astfel se poate inlatura suspiciunea de influentare a anchetei in care este implicat Atanasiu.