Ofertele financiare imbunatatite pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor fi depuse la data de 5 octombrie 2006, informeaza publicatia ungara Portfolio.hu, care citeaza Bloomberg.

Noua data contrazice informatiile anterioare aparute in presa, care mentionau data de 10 octombrie drept termenul limita de depunere a acestor oferte.

Saptamana trecuta, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu a precizat ca termenul final va fi in octombrie, dar nu a prezentat o data exacta.

In procesul de privatizare al CEC au ramas doua finaliste, respectiv OTP Bank si National Bank of Greece. Cele doua institutii bancare ar fi trebuit sa depuna pana la data de 31 august 2006 ofertele imbunatatite pentru banca romaneasca dar intre timp au solicitat un audit privind rezultatele financiare pentru primul semestru calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS.

Depunerea ofertelor a fost asteptata pentru a doua jumatate a lunii septembrie, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a infirmat saptamana trecuta in cadrul unei conferinte de presa ca termenul limita pentru depunerea ofertelor finale ar fi 10 octombrie, dar a spus ca termenul final va fi totusi in luna octombrie.

In aceasta ultima etapa a procesului de privatizare, pretul este elemental exclusiv de departajare a ofertantilor. Speculatii au aparut si in privinta sumelor oferite de catre cei doi investitori. In luna august a aestui an, agentia elena de stiri Euro2day.gr Newswire preciza ca oferta NBG este de circa 500 milioane de dolari.

De asemenea, publicatia ungara Portfolio.hu titra, la data de 15 septembrie 2006, citand ziarul grecesc Naftermporiki, ca oferta NBG este de 500 de milioane de euro, iar cea a bancii ungare OTP este de 450 de milioane de euro.