Doua publicatii si o televiziune au interdictie sa patrunda la orice actiune a echipei nationale, in saptamina meciului cu Belarus. Supararea selectionerului a plecat de la prezenta aseara, in fata restaurantului unde lua masa cu echipa, a unei echipe de filmare. Conventia pe care Piturca a incercat sa o impuna a fost de "neagresiune" in afara intilnirilor oficiale.

"Belarus nu este un adversar pentru calificare"

Din calculele pe care le-a facut inaintea etapei de simbata, Piturca ar prefera o victorie a Olandei pe terenul Bulgariei. "Asa cum ne-am temut, Bulgaria este concurenta noastra pentru locul secund. Belarus nu cred ca ar putea intra in calcule... Doar daca ar realiza ceva impotriva noastra. Dar asta nu cred sa se intimple".

Caseta video pe care a studiat-o este cea a intilnirii Belarus-Albania 2-2. "Nu am studiat-o in profunzime, pentru ca oricum am mai vazut-o cu echipa, atunci cind am pregatit meciul de la Tirana".

Sumar pregatire

Miercuri seara, nationala joaca pe stadionul Ghencea un joc-tactic, impotriva echipei secunde a Stelei. Dimineata, jucatorii au exersat elemente de tactica defensiva. Infirmeria este goala, situatie fericita pentru medicul "tricolorilor".