Antrenorul echipei olimpice de fete, Nicolae Forminte a plecat la Arhus (Danemarca), anuntind ca obiectivul este clasarea in primele 24 de echipe, ceea ce inseamna calificarea la editia de anul viitor a mondialelor.

"Asa ceva nu am mai auzit - Romania nu a mai plecat niciodata, de cind ma stiu, cu un asemenea obiectiv!"

Gina Gogean

De la plecarea cuplului Belu-Bitang, antrenorul Nicolae Forminte nu ascunde ca fiecare competitie este traita cu sentimentul ca desupra capului se afla "sabia lui Damocles". O posibila explicatie pentru anunturile "cuminti" privind participarea la Arhus.

Contractul lui Forminte cu Federatia se intinde pina dupa JO 2008.

In comentariile agentiilor internationale de presa, Romania nu mai intra printre favorite in intrecerea fetelor.

Echipa Statelor Unite este vazuta deasupra tuturor, chiar daca Anastasia Liukin, vicecampioana mondiala, nu va evolua decit la paralele din cauza unei accidentari. Ramin componente de baza Chelsie Memmel, campioana mondiala, si Alicia Sacramone, detinatoarea titlului la sol.

Favorita 2 este vazuta Rusia, iar Italia - surprinzatoarea campioana europeana, si-a ridicat cota peste echipa lui Forminte.

"Campioanele olimpice din Romania au argumente, conform Nadiei Comaneci, desi au pierdut-o pe Catalina Ponor si cei doi antrenori legendari".

AFP

In echipa Germaniei va debuta Oksana Susovitina care a primit in aceste zile acceptul din partea comitetului executiv al Federatiei Internationale de Gimnastica. Susovitina este nascuta in Uzbekistan.

In competitia baietilor, Romania se bazeaza pe Marian Dragulescu, suprematie la sarituri, si Razvan Selariu.

Campionatul mondial care se deschide vineri la Arhus (simbata incep calificarile) va face cunostinta cu noul cod de punctaj, introdus in ianuarie 2006 si sensibil retusat. Alegerea sportivilor va fi determinanta, iar marile surprize de anticipat...