Consiliului Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a se realiza prin dobandirea, de catre MKB Bank Nyrt, a controlului direct asupra Romexterra Bank si, implicit, a controlului indirect asupra Romexterra Leasing si Romexterra Finance, a anuntat luni autoritatea de reglementare in domeniul concurentei.

Romexterra Bank este activa pe piata romaneasca a serviciilor bancare, pe piata serviciilor de leasing, prin Romexterra Leasing IFN si pe piata investitiilor financiare, prin Romexterra Finance.

MKB Bank Nyrt este membra a grupului BayernLB, care nu este prezent pe piata romaneasca prin nici o alta societate.

In data de 5 octombrie, MKB si Romexterra au incheiat contractul prin care banca ungara a devenit actionarul majoritar al institutiei romanesti de credit, controland 55,36% din capitalul social al acesteia.

La sfarsitul anului trecut, Romexterra Bank a inregistrat un profit brut de 6,2 milioane euro, in crestere cu 120% fata de profitul obtinut in anul 2004, iar la finele primului trimestru al anului 2006, banca a obtinut un profit de 2,45 milioane euro, in crestere cu 77,11% fata de aceeasi perioada de referinta. In prezent, banca are o cota de piata de 0,8%.