Diferenta in calificari a fost facuta de eficacitatea americana - insa China a demonstrat ca are mijloacele de a ameninta prima pozitie. China a cazut in clasament din cauza unor erori mari, practic irepetabile, ale sportivei Ya Li la birna si paralele.

Ucraina a confirmat locul 4 de la Europene; Rusia a prezentat o echipa completa, insa fara lider.

Romania a venit o echipa noua. Calificarea gimnastelor noastre a fost umbrita de acuzatiile Italiei - nemultumite ca au incheiat pe 9, in afara locurilor ce califica, italiencele au acuzat arbitrii ca au impins nationala romana in finala.

“Romania a concurat in ultima serie, seara tirziu. Si a primit punctaje de 13,500 pentru exercitii care dimineata valorau 13,200”, scrie trimisul publicatiei SportItalia, adaugind: “Probabil ca Romania a facut pentru gimnastica mai mult decit oricare alta natiune, dar pentru acest lucru nu trebuie sa o impingem cu orice pret in finala”.

Furia Italiei este de inteles nu a intrat in grupul celor 8, desi este campioana europeana en titre.

S-a calificat in schimb in finala Brazilia. Presedintele FIG, Bruno Grandi a salutat performanta, considerind ca noile venite in elita schimba atmosfera: “Ne plictisisem de duelul etern intre Romania si Rusia”.

Clasament calificari, feminin:

1. SUA 243,325

2. China 239,525

3. Ucraina 235,025

4. Rusia 234,800

5. Romania 232,600