In urmatorii cinci ani, populatia Bucurestiului poate ajunge la cinci milioane de locuitori

Compania de evaluare si consultanta Real Estate Advisory Group (REAG) a prezentat studiul intitulat "Perspective de investitii pentru tarile care adera la UE", axat exclusiv pe zona metropolitana Bucuresti, principala piata din Romania si zona care a acaparat 14,6% din PIB si 21% din companiile care functioneaza pe teritoriul tarii.

Studiul realizat de REAG cu sprijinul European Research & Development Office prezinta perspectivele pentru urmatorii 5 ani privind dezvoltarea zonei metropolitane bucurestene, considerata ca fiind cea mai importanta piata de profil din tara.

Datele oferite de acest studiu se bazeaza atat pe analiza istorica si statistica a evolutiei economice si demografice, cat si pe utilizarea unor instrumente specifice pietei imobiliare, pentru a dezvolta un posibil scenariu privind climatul de investitii imobiliare in perioada 2005-2010.

Avantajele integrarii

Acceptarea Romaniei in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2007, pozitioneaza economia si perspectivele financiare pentru anii ce urmeaza, ca prioritare pentru a intruni standardele impuse de Uniune. Studiul releva ca 54% din investitiile ce au intrat in tara, in ultimul timp, sunt concentrate si indreptate catre piata imobiliara.

In aceste conditii, se asteapta o dezvoltare socio-economica a zonei metropolitane, ceea ce va determina cresterea populatiei de la 2 milioane la 5 milioane, in urmatorii cinci ani. Recent, dezvoltarea infrastructurii a experimentat o crestere semnificativa, ce va trebui continuata in vederea integrarii.

Autoritatile locale au pus accentul pe reconstruirea si imbunatatirea drumurilor, autostrazilor si a retelelor de apa potabila.

Realizatorii studiului anticipeaza ca implicarea fondurilor PHARE, SAPARD si IPSA, venite din partea UE, vor ajuta la modernizarea statiilor de termoficare, la construirea unui sistem de fibra optica , avand acoperire mare, si la construirea unor noi institutii medicale care sa amelioreze calitatea serviciilor sanitare.

Integral in Curentul