Grupul german de asigurari Allianz SE, cea mai mare companie de profil din Europa, a anuntat o dublare a profitului net inregistrat in trimestrul al treilea 2006, comparativ cu perioada similara a anului trecut, intentionand sa-si majoreze tinta de profit pentru intregul an, informeaza AP, citata de Rompres si www.SMARTbank.ro.

In perioada iulie-septembrie 2006, Allianz a realizat un profit net de 1,591 miliarde euro, mai mult decat dublu comparativ cu profitul de 794 milioane euro obtinut in perioada similara a anului trecut, beneficiind de pe urma imbunatatirii operatiunilor bancare si a unui nivel redus de solicitari de despagubiri pentru dezastre naturale de mari proportii, de genul uraganelor.

Cifrele depasesc estimarile analistilor care mizau pe un profit de 1,32 miliarde euro.

De asemenea, profitul operational a crescut de la 1,86 miliarde euro la 2,66 miliarde euro. In schimb cifra de afaceri a scazut cu cinci procente de la 23,8 miliarde euro la 22,6 miliarde euro. Allianz a subliniat ca numai operatiunile bancare i-au adus un profit net de 283 milioane euro, fata de 123 milioane euro in urma cu un an.

Dresdner Bank, care este responsabila pentru majoritatea operatiunilor bancare derulate de Allianz, a raportat un profit net trimestrial de 230 milioane euro, in crestere fata de 113 milioane euro in urma cu un an.

Ca urmare a acestor rezultate trimestriale excelente, Allianz a anuntat ca se astepta la un profit net anual de peste sase miliarde euro, comparativ cu intervalul 5,5-6 miliarde euro pe care miza anterior. Allianz este unul din cele mai mari grupuri financiare din lume si cel mai mare asigurator din Europa, dupa valoarea primelor incasate.