Aproximativ 3000 de persoane au fost evacutate, luni, din Turnul Montparnasse, una dintre cele mai inalte cladiri din centrul Parisului, in urma unei unei alerte cu bomba, relateaza agentia AFP.

O amenintare cu bomba a fost primita telefonic in jurul orei 15:30 GMT (17:30 ora Romaniei), dintr-o cabina telefonica alaturata. Alerta s-a dovedit a fi falsa, dar a pus pe jar autoritatile pariziene care au actionat cu promtitudine.

Operatiunea de evacuare a durat trei sferturi de ora si nu a fost marcata de scene de panica sau incidente majore, angajatii care lucreaza in cladire fiind obisnuiti cu exercitiile organizate de fortele pentru apararea civila.

„Echipe de genisti dotate cu caini special antrenati au fost trimise sa cerceteze cladirea, fara a descoperi, insa, nimic suspect” a declarat seful politiei din Paris

Turnul Montparnase, o constructie cu 60 de etaje, este unul dintre simbolurile Parisului.

In jur de 5000 de angajati lucreaza zilnic in aceasta cladire si peste 600 mii de turisti o viziteaza anual.

Cladirea, cu o inaltime de 109 metri, a fost construit intre anii 1969 -1972 de arhitectul Roger Saubot si reprezinta unul dintre principalele puncte de atractie turistica datorita panoramei spectaculoase ce poate fi vazuta de la etajul 59.

Turnul Montparnase a mai fost evacuat din cauza unei alerte cu bomba acum patru ani, dar si atunci alarma s-a dovedit a fi falsa.