Sambata, 25 noiembrie, incepand cu orele 23.00, in Club Eclipse din Bucuresti va fi prezentat un experiment cinematografico-muzical deosebit. Este vorba de productia Life in Loops, proiect filmografic al lui Timo Novotny (responsabilul cu visuals-urile in Sofa Surfers), primul film remixat vreodata.

Alaturi de Timo Novotny vor fi prezenti alti doi componenti Sofa Surfers - Markus Kienzl si Michael Holzgruber.

Productia cinematografico-muzicala are la baza documentarul austriacului Michael Glawogger, MEGACITIES. Life in Loops preia imaginile din film si le imbina spectaculos cu melodii ale Sofa Surfers intr-o experienta de imagine si sunet care dureaza 80 de minute. Life in Loops ne introduce in atmosfera unor metropole ca Mexico City, New York, Moscova sau Bombay.

Desi diferite din punct socio-cultural, orasele alese se confrunta cu aceeasi problema: viciul dezumanizarii in variile sale forme.

Infiintata la sfarsitul anilor ’90 pe meleaguri austrience si inspirati probabil de mirajul Dunarii vieneze, trupa si-a castigat repede renumele pe scena trip-hopului international. Pusi pe picior de egalitate cu formatii ca Portishead, Massive Attack sau Lamb, notorietatea trupei nu mai are nevoie de nici un alt comentariu.

Ultimul album, intitulat chiar Sofa Surfers, si lansat in 2005 a trezit numai reactii favorabile, mix-ul muzical dintre electronica, hip/trip hop. dub, reggae si o intreaga paleta de sunete facandu-i pe multi sa declare ca Sofa Sufers sunt printre trupele care reusesc sa mentina scena muzicii trip hop mereu in actualitate.

Pretul unui bilet este de 15 RON si se poate procura la intrare.

Evenimentul este organizat de ORICUM si Fundatia Culturala PHOENIX .