Premier Foods a cumparat compania britanica RHM pentru suma de 1,2 miliarde de lire sterline, creandu-se astfel cel mai mare producator de alimente din Marea Britanie, potrivit editiei on-line a cotidianului The Guardian.

Totodata, achizitia va reuni unele dintre cele mai cunoscute branduri din tara printre care Hovis, Mr Kipling, Batchelors Cup A Soup, Ambrosia, Branston, Smash si Hartley.

Potrivit cotidianului britanic, cele doua companii vor realiza vanzari de aproximativ 2,6 miliarde de lire sterline anual, dintre care 93% vor proveni din Regatul Unit.

Analistii cred ca prin aceasta achizitie grupul format se va putea opune marilor lanturi de supermarketuri care au redus preturile in ultimii ani pentru a putea castiga o cota de piata cat mai mare.

Reprezentantii Premier au declarat ca pana in 2009 vor putea economisi aproximativ 85 milioane de lire sterline, mai ales prin eliminarea unor posturi similare din administratie, achizitii si logistica.

De asemenea, acestia au mai spus ca integrarea RHM se va efectua fara disturbarea activitatii celor doua grupuri avand in vedere integrarea cu succes a celorlalte companii achizitionate pana in prezent.