Lucrurile merg intr-o directie mai curind gresita. Guvernul functioneaza la fel de prost ca precedentele. Alianta PNL-PD ar cistiga majoritatea voturilor in cazul unor alegeri, iar Traian Basescu ramine cel mai de incredere om politic. Un sondaj de opinie IMAS prezentat miercuri nu face decit sa confirme lucruri deja stiute din precedentele sondaje.

Barometrul Opiniei Publice, realizat de compania IMAS in intervalul 9-16 noiembrie, arata ca circa 53 la suta dintre respondenti considera ca lucrurile in Romania merg intr-o directie gresita, in timp ce doar 41 la suta cred ca tara noastra e pe un drum bun.

Opinia romanilor fata de activitatea guvernului e mai curind negativa. Circa 67 la suta dintre respondenti cred ca actualul executiv conduce tara la fel sau chiar mai rau decit precedentul, in timp doar 27 la suta cred ca o face "mai bine".

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, Alianta PNL-PD ar intruni circa 45 la suta din optiunile de vot, PSD - 22 la suta, PRM - 15 la suta, PNG - 8 la suta si UDMR - 6 la suta. Partidul Conservator nu ar intra in Parlament.

Deloc surprinzatoare este si ordinea persoanelor in care oamenii au cea mai mare incredere. Lista este condusa de Traian Basescu, acesta fiind urmat de Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-16 noiembrie 2006, pe un esantion aleator, stratificat, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja statistica de eroare de ±2,9%.