Aegon NV, a doua mare companie de asigurari din Olanda, vrea sa intre pe pietele de asigurari de pensii din Romania, Italia, Germania si Ucraina, continuand, in acelasi timp, procesul de dezvoltare in Olanda si Statele Unite, relateaza Bloomberg.

"Vom continua sa analizam oportunitatile de intrare pe alte piete de asigurari de pensii", a declarat, la Haga, directorul general al companiei, Don Shepard.

Aegon a anuntat, luna trecuta, ca vrea sa-si dubleze valoarea afacerilor cu produse pentru asigurarile de pensii la 1,1 miliarde de euro pina in anul anul 2010.

In Olanda, Aegon controla 24% din piata asigurarilor de pensii in 2005, in crestere de la 21 la suta, cu un an inainte. Directorul general al diviziei olandeze a Aegon, Johan van der Werf, are insa planuri ambitioase, vrind sa creasca cota pe piata olandeza la 30%.

Produsele asociate pensionarii, precum anuitatile, anuitatile variabile si planurile de pensii, ar putea asigura cresterea companiilor-furnizori, a apreciat Shepard la sfirsitul lunii noiembrie. Cele mai mari rate anuale de crestere se vor inregistra in Europa Centrala si de Est si in Asia, regiuni care vor acoperi 30% din valoarea totala a activitatilor pe acest segment.