Parlamentarii au aprobat, marti, numirea senatorului PNL Varujan Vosganian in functia de ministru al Economiei si Comertului cu 289 voturi pentru si 66 impotriva. Cu exceptia PSD si PRM, toti ceilalti alesi au votat pentru numirea lui Vosganian. Liberalul a declarat ca rezultatul votului de marti reconfirma autoritatea Parlamentului.

Votul a fost secret, cu bile. Vosganian a fost audiat luni de comisiile de specialitate ale Parlamentului si a primit acceptul acestora.

Vosganian a fost audiat luni de comisiile de specialitate ale Parlamentului si a primit acceptul acestora, cu 57 de voturi "pentru", trei "impotriva" si sapte abtineri.

La audierile de luni Vosganian a declarat ca vrea sa mentina pretul energiei in limite suportabile pentru populatie si vrea ca ministerul sa pastreze dreptul de administrare al societatilor energetice. Dupa ce OPSPI a fost trecut de la MEC la AVAS, dreptul de administrare si de privatizare a societatilor de stat a trecut cu totul in sarcina AVAS.

Tariceanu: Vosganian trebuie sa consolideze credibilitatea MEC

Premierul Tariceanu a declarat, marti, de la tribuna Parlamentului, ca liberalul Varujan Vosganian trebuie sa aduca transparenta pe piata energiei si sa asigure functionarea sa in regim liberalizat.

Tariceanu a afirmat ca PNL il sustine pe Varujan Vosganian pentru functia de ministru al Economiei, fiind recomandat atat de formarea sa profesionala, ca doctor in economie cat si de experienta in domeniul promovarii politicilor publice":

"Decat sa faca politica, domnul Vosganian a preferat sa faca politici publice!", a afirmat premierul. El a mai mentionat ca Vosganian a participat la elaborarea Programului de guvernare al Executivului, a strategiei post-aderare, precum si a strategiei fiscale pe termen mediu.