Antrenorul Walter Zenga a incheiat raporturile contractuale cu echipa turca Gaziantep (locul 12). Oficialii echipei sustin ca l-au dat afara pentru ca l-au prins negociind cu o formatie araba.

Intr-un magazin Champions League din 2006, Walter Zenga a fost descris ca un "globe trotter", amintind ca a parasit Steaua Bucuresti dupa ce a fost implicat intr-un scandal "bizar" provocat o incursiune a politiei anti-drog intr-un club din capitala Romaniei.

Walter Zenga a antrenat FC National si Steaua (in Romania). Cu echipa din Ghencea, Zenga a obtinut o calificare euforica in optimile Cupei UEFA, eliminind Valencia in februarie 2005. Cu trei etape inante de finalul stagiunii interne, patronul Stelei l-a dat afara pentru ca echipa pierduse avansul in clasamentul si risca tilul de campioana.

In sezonul urmator, Zenga a preluat Steaua Rosie Belgrad. La comanda acestei echipe, italianul a cucerit titlul. Dar s-a despartit imediat de clubul-fanion al sirbilor. La "divort" a contribuit si un articol publicat de sotia sa intr-o revista romaneasca, in care descria Belgradul ca pe un oras "prafuit", chestiune care a iritat opinia publica din Serbia.

Desi in acel moment se vorbea deja despre contacte cu echipe din spatiul arab, Zenga a ales sa antreneze Gaziantep. Clubul turc a renuntat la el, explicatia oficiala fiind ca tehnicianul negocia "pe ascuns" cu alte echipe.

Intimplator sau nu, decizia l-a gasit pe Zenga in Dubai unde a petrecut sarbatorile de iarna. Fost portar de mare valoare, actual antrenor talentat, Walter Zenga a ramas in amintirea vestiarului din Ghencea ca un tip conflictual.

In afara iesirilor nervoase la adresa presei si a suporterilor in general (pe care i-a numit la un moment dat "tara-culi", o combinatie intre "tarani" si "saraci"), Walter nu s-a sfiit sa isi atace public un jucator - portarul Vasili Hamutovski a fost "desfiintat" de tehnician dupa optimile de finala din Cupa Uefa, cu Villareal.