Cei sase directori executivi ai Loteriei Romane au fost schimbati, dupa ce actualul presedinte al Consiliul de Administratie, Liliana Chervasuc, a aprobat noua organigrama a companiei cu doar patru directii, se arata intr-un comunicat remis presei vineri.

Schimbarea coincide cu un raport al ANAF care a dezvaluit ca in ultimii cinci ani din mandatul lui Nicolae Cristea, la Loteria Romana s-a inregistrat o paguba de 14,382 milioane euro provenita din nevanzarea biletelor loto tiparite cu pretul in lei vechi, la care se adauga primele si sporurile incasate ilegal de conducerea Loteriei.

Directorii Adrian Albu, Stan George, Sorin Croitoru, Ion Cornea, Ecaterina Deaconu si Olga Ciocan au fost revocati, impreuna cu fostul presedinte al Loteriei, Nicolae Cristea, eliberat din functia de consilier. Interimatul conducerii executive va fi asigurat de alte persoane pentru 90 de zile, dupa care se va organiza concurs pentru posturile de directori.

Chervasuc a preluat conducerea Companiei Nationale Loteria Romana in primavara anului trecut, dupa ce Ministerul Finantelor Publice a decis inlocuirea intregului Consiliu de Administratie al Loteriei.

Revocarea din functie a presedintele Nicolae Cristea a fost determinata de declansarea urmaririi penale impotriva sa de catre procurorii anticoruptie pentru infractiuni economice in tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic a lui George Copos si Loterie, ce au prejudiciat bugetul de stat cu peste 40 miliarde lei.

Dupa ce a fost schimbat de la conducerea CA, Nicolae Cristea si-a inaintat demisia si din functia de director general al Companiei, pe care a detinut-o timp de 13 ani.