Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va efectua joi si vineri, o vizita de lucru in Marele Ducat de Luxemburg,unde va avea intalniri cu suveranul monarhiei luxemburgheze, Marele Duce Henri, primul ministru Jean-Claude Juncker si presedintele Camerei Deputatilor, Lucien Weiler.

Presedintele a declarat la plecarea in Luxemburg, ca problemele politice europene pe care le va aborda vor viza noul politica energetica lansata la Consiliul European si situatia Tratatului Constitutional.

De asemenea, presedintele se va intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri luxemburghez, cu care va discuta despre posibilitatile de intensificare a cooperarii economice bilaterale.

Seful statului se va mai intalni si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Luxemburg si va participa la prezentarea actiunile culturale comune organizate in contextul Anului cultural european 2007.

La invitatia marelui Ducat de Luxemburg, Romania a fost asociata, prin intermediul orasului Sibiu la editia din acest an a programului Capitala Europeana a Culturii.