Autoritatile se pun in miscare pentru eliberarea ursului de la Mandra

Autoritatile judetene din Brasov au dat asigurari ca in cursul saptamanii viitoare, cel mai probabil luni, Cocolino va fi eliberat si dus la rezervatia Libearty.

Incercarea de eliberare a ursului in varsta de cinci ani - Cocolino, se va repeta saptamana viitoare, cel mai probabil in cursul zilei de luni.

Dorin Enache, directorul Directiei Sanitar Veterinare Brasov, a dat asigurari pentru HotNews.ro ca se vor face toate demersurile pentru ca ursul Cocolino sa fie eliberat cat mai repede.

“Noi am constatat deja conditiile mizerabile in care este tinut ursul. Am aplicat o amenda in valoare de 10 milioane urmand ca acum sa sesizam Inspectoratul Judetean de Politie pentru a ne sustine in tentativa de eliberare a ursului”.

Potrivit lui Dorin Enache, actiunea va avea loc, cel mai probabil, in cursul zilei de luni.

Ascultatorii Radio 21 vor eliberarea ursilor

Ascultatorii Radio 21 sustin campania “Salvati ursii de restaurant”

In cadrul emisiuni Dimineata deMenta, difuzata vineri dimineata de Radio 21, Mihai Morar si Daniel Buzdugan au prezentat amanunte despre campania initiata de Libearty si HotNews.

Radio 21 si Hotnews.ro sustin campania de eliberare din captivitate a ursilor de restaurant si aducerea lor in rezervatia Libearty, unde pot fi ingrijiti, hraniti si crescuti in cele mai bune conditii.

Telefoanele redactiei Radio 21 au zbarnait continuu, ascultatorii trimitand cateva sute de mesaje de sustinere si totodata de semnala a unor situatii in care animalele sunt tratate necorespunzator.

Prezentam mai jos o mica parte a sesizarilor facute de fanii emisiunii Dimineata deMenta.

Catalin- Bucuresti

Exista un urs la rezervatia de zimbri din Hateg. Este tinut intr-o cusca de 4 metri patrati si este hranit cu coceni de porumb si ghinde o data pe zi.

Ana

La Vintu de Jos jud. Alba, este o benzinarie "LUTSCH 2000" unde este un urs tinut in cusca. Traieste intr-o cusca mult prea mica si insalubra. Insa cu "asemenea" patron, nici nu ma mir.

Mihai

Mai multe animale sunt tinute in captivitate la o pensiune in Plescoi. Ursi, maimute si altele.

Anca, Busteni

Exista un urs in fata Palatului Peles, tinut in lanturi. Pentru poze si atractie turisti. Este si batut pe deasupra.

Miha-Fagaras/Brasov

Seful meu are un ursulet in casa, e vanator si a papat-o pe mama lui si pentru iertarea pacatelor l-a infiat pe puiut.

Iulia-Alba Iulia

Am fost si eu sa vad ursuletul de la Lusch.. Traieste intr-o cusca mult prea mica si insalubra. Insa cu "asemenea" patron, nici nu ma mir.

Ruxy

Bravo Radio 21!sunteti singuri carora le pasa!la Lutsch 2000 sunt tinute 1 urs si ceva caprioare!caprioarele sunt Ok dar ursul arata rau!mersi

Anonim

Felicitari ca incercati sa faceti ceva in privinta ursilor captivi!Ma bucur ca va pasa! Aveti cel mai tare matinal din Romania!

Puteti semnala cazurile de animale tinute in captivitate trimitand un mail la dementa@radio21.ro.