Astfel, SIF Moldova a aprobat un buget de venituri si cheltuieli care prevede un dividend brut de 0,063 lei pe actiune pentru anul trecut, in scadere cu 6 la suta fata de suma din 2005.

La randul sau, SIF Muntenia va da milioanelor de actionari un dividend brut de 0,07 lei pentru exercitiul financiar al anului trecut, cu un ban mai mare decat cel din anul precedent.

Aceeasi suma o va aloca si SIF Oltenia, ai carui actionari urmeaza sa incaseze un dividend de 0,07 lei pe actiune.

Un dividend mai mic, de 0,06 lei pe actiune, vor primi cei care detin actiuni la SIF Banat-Crisana, plata urmand sa fie realizata in sase luni de la data AGA. Cat priveste actionarii SIF Transilvania, acestia se pot considera cei mai castigati, pentru ca ei vor primi actiuni gratuite, ultima valoare a unei actiuni SIF Transilvania fiind de 3,71 lei.

Prin aceasta decizie, SIF Transilvania isi pastreaza si reinvesteste profitul. Cat priveste profiturile, SIF Muntenia mizeaza in acest an pe un profit brut de 83,14 milioane de lei, in usoara crestere fata de anul trecut.

SIF Moldova, care va avea un administrator provizoriu, preconizeaza in acest an un profit net de 43,9 milioane de lei, in scadere usoara fata de anul anterior.

SIF Oltenia si-a bugetat pentru acest an un profit net de 85,63 milioane de lei, cu circa 8,5% peste valoarea raportata pentru anul trecut, iar SIF Banat-Crisana vizeaza un profit in scadere cu 14% in 2007.

Integral in Gandul