In Romania nu exista inca, din pacate, un cadru legal sau o cutuma, care fie sa oblige, fie sa indemne ca intre actionarii unei forme media si conducerea editoriala sa se incheie un contract ce sa le asigure ziaristilor libertate de exprimare. Aceasta a fost singura idee care s-ar putea desprinde din productia mamut organizata de Realitatea TV.

“Puterea la puterea a patra”, emisiunea mediata de Robert Turcescu si Liviu Mihaiu, promitea o incursiune in lumea mogulilor pe calea marturisirilor facute chiar de patronii trusturilor media din tara noastra.

Insa miza ei a fost fisurata de la inceput, cind organizatorii au aflat ca patru din cei mai importanti proprietari de media au ocolit sansa de se afla in platou, fie si prin intermediul telefonului: Dan Voiculescu, proprietarul Trustului Intact, Adrian Sirbu, de la Media Pro si PubliMedia, Dinu Patriciu, proprietarul cotidianului Adevarul, Dan Adamescu, proprietarul “Romaniei

Libere”. A intervenit de la Viena Sorin Ovidiu Vintu. Platoul a fost compartimentat dupa patru canapele: categoria “mogulasi” i-a cuprins pe Radu Mazare, Dan Diaconescu, Silviu Prigoana, iI deputata Raluca Turcan, fosta presedinta a comisiei mass media din Camera Deputatilor.

Canapeaua oamenilor politici - Cristian Diaconescu, PSD, Adriean Videanu, PD, Teodor Stolojan, PLD, si Crin Antonescu, PNL, Cozmin Gusa, PIN, Codrut Seres, PC. Canapeaua sociatatii civile, Mircea Toma, Ioana Avadanei, Victor Alistar si Sorin Ionita, si locul de sedere al ziaristilor, Cornel Nistorescu, Emil Hurezeanu, Catalin Tolontan si Razvan Ionescu.

Integral in Cotidianul