Rodica Culcer, directorul Directiei de stiri a televiziunii publice, s-a intors ieri in TVR, dupa trei luni de concediu medical. Culcer a intrat in concediu intr-o perioada in care presedintele TVR Tudor Giurgiu vorbea despre o posibila despartire si a revenit in contextul in care in institutie se vorbeste despre transformarea Directiei de stiri intr-un departament.

Prioritati

„In prezent adun informatii cu privire la ceea ce s-a intamplat in absenta mea in diferite departamente. Prioritatile noastre sunt aceleasi ca si pana acum: consolidarea credibilitatii si reputatiei stirilor TVR, dublate de imbunatatirea imaginii si graficii jurnalelor”, a declarat, pentru EVZ, Rodica Culcer.

Cat despre posibilitatea ca Directia de stiri sa fie transformata in departament, ceea ce ar insemna restructurarea pozitiei de director, Rodica Culcer a declarat ca „nu am niciun element pentru a comenta aceasta ipoteza”.

Inghesuiala la postul de redactor-sef

Nu mai putin de sapte candidati s-au inscris pentru pozitia de redactor-sef la stiri. Miza este mare, in conditiile in care Directia se transforma in departament, redactorul-sef devenind, practic, seful stirilor.

Pentru pozitia de redactor-sef concureaza Monica Ghiurco, Liviu Popescu (fostul redactor-sef al Directiei de stiri), Ciprian Baltoiu (redactor la stiri), Tudor Barbu (membru in Consiliul de Administratie al TVR), Marius Zamfir (redactor la stiri), Mihai Constantin (corespondent la Washington) si Dan Dumitru (fost sef al stirilor de la Prima TV in timpul crizei jurnalistilor rapiti in Irak).

integral in EvZ