Romanii care locuiesc in Statele Unite si-au exprimat nemultumirea fata de un articol aparut in cotidianul "New York Sun" despre care afirma ca "defaimeaza" imaginea Romaniei.

Diferite pagini de internet folosite de diaspora din America au fost folosite luni pentru a critica un articol semnat de Carmiola Ionescu si preluat din publicatia "The Sunday Telegraph", in care se descrie initiativa primarului din satul Independenta, Cristea Gascan, de a oferi capre in locul ajutoarelor sociale.

“Sa-ti iei informatiile din surse indoielnice precum “Sunday Telegraph” si de la necunoscuti precum Carmiola Ionescu nu reprezinta cel mai bun mod de a sta informat in legatura cu ceea ce se intampla in Romania“, afirma unul dintre mesajele de pe forum, in timp ce un altul sustine ca “nu-mi pasa cine e sursa/autorul, problema e ca imaginea tarii e defaimata... poti la fel de bine sa-i spui Romanistan“.

Articolul “Somerii romani vor primi capre in loc de ajutoare sociale“ publicat de “New York Sun“ sustine ca proiectul edilului din localitatea constanteana prevede ca fiecare asistat social va primi cate 10 capre, iar ajutoarele banesti vor fi suspendate incepand cu luna septembrie.

Cei care vor primi animalele vor trebui sa le mulga si vor vinde laptele si branza pentru a face bani, iar dupa ce isi gasesc un serviciu vor trebui sa returneze caprele Consiliului Local.

Dand bani somerilor “nu-i ajuta nici pe ei, nici pe noi“, sustine primarul Gascan citat de “New York Sun“, adaugand: “avand grija de capre, ei isi aduc contributia pozitiva la economie si vor avea de munca in loc sa stea acasa sa astepte daruri“.