Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca partidul sau accepta invitatia presedintelui Traian Basescu de a participa la consultari pe temele anuntate in campania pentru referendum. Geoana a mai precizat ca premierul Tariceanu este cel care trebuie sa caute sustinere in Parlament, pentru ca "guvernarea nu este un drept divin".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu va mai participa la nici o consultare de la Cotroceni, pana cand Traian Basescu nu-si va cere scuze pentru jignirile aduse.

„Nu mai am ce discuta cu presedintele Traian Basescu pana nu isi cere scuze pentru jignirile pe care mi le-a adus in campania pentru referendum", a afirmat Iliescu.

In perioada campaniei pentru referendumul de demitere, Traian Basescu i-a adus mai multe acuzatii lui Ion Iliescu, referitor la mineriade. La unul dintre mitinguri, Basescu l-a inclus pe Iliescu intre "oligarhi".

Geoana - de acord doar cu unele teme propuse de Basescu

Referindu-se la temele propuse de Basescu, Mircea Geoana a precizat ca presedintele are atributii in privinta legilor sigurantei, dar teme, precum legea lustratiei, necesita mai mult timp de discutii.

"Procedurile legate de revizuirea Constitutiei si legea lustratiei sunt chestiuni care, in acest moment trebuie sa aiba mai mult timp pentru a fi cumpanite", a declarat Geoana.

Geoana a mai spus ca social-democratii sunt interesati de introducerea votului uninominal.

Geoana il invita pe Tariceanu sa-si caute sprijin in Parlament

Liderul PSD a precizat ca saluta atitudinea presedintelui Traian Basesu de a invita partidele la consultari, catalogand gestul acestuia drept unul de normlitate si constitutional. In schimb, presedintele PSD a aruncat sageti catre premierul Calin Popescu Tariceanu invitandu-l pe acesta sa-si caute sprijinul in Parlament daca doreste sa ramana la guvernare.

"Primul ministru are obligatia sa-si caute un sprijin parlamentar pentru ca nu cred ca pentru un premier guvernarea este un drept divin, in sensul ca a primit-o si poate sa continue indiferent daca are sau nu sprijin parlamentar", a precizat presedintele social-democratilor.

Cu ce mandate merg partidele politice la Cotroceni

Alaturi de PSD, au mai anuntat, pana acum, ca merg la consultari PC si PD.

Conservatorii vor merge la dezbaterile de la Cotroceni si vor aborda subiectul privind introducerea votului uninominal.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ca democratii vor sustine la Cotroceni organizarea de anticipate, in acelasi timp cu alegerile pentru Parlamentul European.

In schimb, PRM a anuntat ca refuza sa participe "la mascarada consultarilor".

PNL nu a luat inca o hotarare in acest sens, convocand pentru duminica o sedinta extraordinara pentru a dezbate acest subiect.

De asemenea, nici UDMR nu a comunicat oficial daca va onora sau nu invitatia sefului statului.