Festivalul Artmania Sibiu, proiect finantat prin Programul Sibiu Capitala Culturala 2007, se va desfasura intre 15 si 17 iunie va gazdui nume precum Within Temptation , Anathema, My Dying Bride, Tarot, The Gathering, Haggard, Iris, Vita de Vie, Luna Amara si altii.

Dupa o cariera de 17 ani si 9 albume de studio, My Dying Bride nu da semne ca ar fi oboist si inca isi sustine concertele cu multa energie si va concerta in cadrul festivalului Artmania de la Sibiu pe 16 iunie.In anul 2000 au mai facut un turneu european, marcand asftel implinirea a 10 ani de cariera.

La inceput urmareau stilul gothic metalul, apoi au uimit criticii si ascultatorii “printr-o noua abordare a death metalului, undeva la intersectia cu doom-ul: riffuri heavy dar lente, apasatoare, uneori insotite de clape, sau chiar de vioara, vocea agonizind in growl-uri death metal, atmosfera deprimanta, intretinuta de versuri sumbre, inspirate de poetii romantici englezi” potrivit site-ului oficial al Artmania.

Olandezii de la Within Temptation se bucura de un mare success trecand foarte repede de la statutul de incepatori la cel de “cel mai mare export muzical al tarii lor”, conform artmaniafestival.ro, fiind una dintre cele mai bune trupe de pe scena rock europeana.

Pretul unui bilet pentru toate zilele festivalului costa 120 de lei, pretul unui bilet pentru 16 iunie, ziua in care vor concerta Within Temptation, My Dying Bride, The Gathering si Tarot este de 75 de lei.