Luna de miere mi-am petrecut-o impreuna cu sotul meu in Statele Unite si Jamaica. Am stat cateva zile la Miami, apoi am zburat in Jamaica, unde am stat zece zile, dupa care am plecat spre Florida, la Miami si Bradington Sarasota, locul in care urma sa locuim.

Am plecat imediat dupa nunta de vis de la Hotelul Intercontinental din Bucuresti si am revenit dupa cinci saptamani.

Calatorie exotica

Am ales sa vizitam America pentru ca urma sa ne mutam acolo si eram foarte curioasa sa vad cum arata locurile si imprejurimile viitorului nostru „camin”, iar Jamaica a reprezentat partea exotica a calatoriei. Cea de-a doua destinatie a fost aleasa de sotul meu, Gabi, la recomandarea unor prieteni care fusesera acolo.

Tot ce pot spune este ca a fost o luna de miere minunata, pe care nici macar nu mi-o imaginasem pana atunci.

Vacanta in doi

In Jamaica ne-am autoizolat, mai bine de o saptamana, la Montego Bay, unde ne-am cazat la Hotelul Ritz Carlton. Fiind in luna de miere, am simtit nevoia sa ramanem singuri cat mai mult timp posibil, astfel ca nu ne-am indepartat prea mult de hotel.

In acelasi spirit, ne-am abtinut chiar si de la a umbla dupa cumparaturi, rezumandu-ne la achizitionarea catorva suveniruri pentru cei dragi si la doua bratari „gemene”, in culorile jamaicane - negru, rosu, galben, verde, pe care le-am purtat foarte mult timp.

In rest, am avut parte de mese romantice, lumanari, flori, viori care ne incantau serile... In cateva cuvinte... relaxare, romantism si multa dragoste. Evident, am profitat ca eram in luna de miere si sotul meu nu-mi putea refuza nimic, motiv pentru care „am furat” de la el cateva lectii de tenis.

Recomand cu draga inima Jamaica celor ce vor sa petreaca in doi clipe de vis. Este un loc perfect pentru luna de miere, pentru ca oamenii de acolo au grija sa te faca sa te simti ca in paradis.

Aventuri cu politisti

De o intamplare, pe care as putea-o cataloga drept una „rupta dintr-o scena de film”, am avut parte in Florida. Mergeam spre casa noastra, iar cartierul, fiind in constructie, era nepazit (lucru ce m-a socat tinand cont de faptul ca in dreptul fiecarei case se aflau cutii imense cu aparatura casnica.

Nu reuseam sa inteleg cum de nu dispar; la noi in Romania nu ar fi stat acolo nici cinci minute).

Am vazut un elicopter deasupra noastra, dar l-am ignorat. Ajunsi la capatul strazii, am fost inconjurati din doua parti de doua masini de politie care ne somau sa tragem pe dreapta. Au scos pistoalele, le-au indreptat spre noi si ne-au luat la intrebari despre „scopul si durata vizitei” noastre acolo.

Lucrurile s-au lamurit dupa ce Gabi le-a explicat ca suntem in luna de miere si am venit sa ne vedem noua locuinta (evident ca si-a insotit povestea cu acte doveditoare). Ne-au urat casa de piatra si ne-au lasat in pace.

Integral in Evz