Beverly Sillst, cea mai populara soprana din America de dupa Enrico Caruso, a decedat luni seara, in casa sa din Manhattan, la varsta de 78 de ani, informeaza nypost.com. Potrivit managerul ei, Edgar Vincent, soporana suferea de multa vreme de cancer inoperabil.

Beverly Sills, al carei nume real este Belle Silverman, s-a nascut pe data de 25 mai 1929. Tatal ei, Morris, a fost broker si provenea dintr-o familie care a emigrat din Bucuresti. Mama sa, Shirley a fost nascuta in orasul Odessa (Rusia).

In 1955, dupa 7 probe fara succes pe parcursul a trei ani, Sills a fost acceptata de Opera din New York. Debutul sau ca Rosalinde in “Die Fledermaus” a fost foarte apreciat de critici.

Beverly Sills a fost una dintre cele mai iubite soprene din America si a cantat in opere ca "The Ballad of Baby Doe" de Douglas Moore, "Guilio Cesare" de Handel sau "Manon" de Massenet. Soprana a aparut cu regularitate pe micile ecrane in emisiunea “The Tonight Show Starring Johnny Carson” si alaturi de Carol Burnett, Danny Kaye si Muppets.

Sills s-a retras de pe scena in 1980 si a devenit directorul Operei din New York.