Firma Flavus Investitii SRL din Bucuresti a fost desemnata ieri cistigatoarea licitatiei pentru platforma industriala Tractorul Brasov, la pretul de pornire de 77 de milioane de euro, fara TVA.

Firma din Bucuresti si-a adjudecat platforma, intrucit a fost prima inscrisa la licitatie, a anuntat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). La licitatie au participat trei firme, dupa ce AVAS a respins oferta facuta de MYO-O.

Au mai participat doua firme din Iulius Grup, dar, cum nimeni nu a vrut sa ofere peste pretul de pornire, firma din Bucuresti a cistigat pentru ca a depus oferta mai devreme. MYO-O, societate care detine Semanatoarea Bucuresti, a anuntat ca va face contestatie.

Potrivit datelor Registrului Comertului, Flavus Investitii a fost infiintata in luna ianuarie a acestui an si are ca unic asociat o firma inregistrata in Cipru. Totusi, in documentatia depusa, societatea figureaza la o adresa din Bucuresti, pe Str. Alexandru Sihleanu nr. 12, din sectorul 3.

Nici reprezentantul lichidatorului, Andrei Cionca, nici liderul de sindicat al tractoristilor, Gheorghe Apostu, nu au putut da relatii despre firma cistigatoare. Din datele depuse, firma Flavus Investitii SRL a fost reprezentata la licitatie de Silviu Savin si de Victor Alexandre Vadaneaux.

Cristian Stoichici

integral in Cotidianul