Tata Motors, cea mai mare companie auto din India, se afla intr-o faza incipenta de evaluare a unei oferte pentru preluarea marcilor Jaguar si Land Rover, detinute de Ford, potrivit cotidianului britanic The Daily Telegraph.

Compania indiana le-a cerut consilierilor sa evalueze beneficiile unei oferte comune pentru Jaguar si Land Rover, pe care compania americana doreste sa le scoata la vanzare.

Analistii estimeaza ca vanzarea Jaguar si Land Rover ar putea aduce gigantului american 1,5 miliarde de dolari.

Potrivit unor persoane apropiate situatiei, evaluarea unei potentiale oferte a Tata Motors se afla in faza de cercetare si ar putea sa nu duca la o oferta de preluare oficiala.

De asemenea, sursele citate de cotidianul britanic au mai spus ca, recent, Tata Motors a semnat un acord de confidentialitate cu Ford.

In afara grupului indian, si alti constructori auto sunt interesati de preluarea celor doua marci, in vreme ce o licitatie ar putea atrage si o serie de fonduri private de investitii.

Purtatorul de cuvant al Tata Motors a declarat ca grupul nu comenteaza pe marginea acestor speculatii. De asemenea, si reprezentantii Ford au refuzat sa comenteze informatia.