Danezul Michael Rasmussen s-a retras din Turul Frantei! Anuntul vine la citeva ore dupa ce cistigase ultima etapa din Pirinei, iar urmaritorii sai isi recunoscusera infringerea!

Retragerea lui Rasmussen s-a produs la cererea propriei echipe Rabobank - conform presei internationale, oficialii ar fi descoperit ca Rasmussen mintise in legatura cu locul unde isi petrecuse perioada dinaintea Turului, pentru a scapa de controalele inopinate - informase echipa ca se afla in Mexic, iar el s-a deplasat in Italia.

Saptamina trecuta, federatia daneza de ciclism l-a exclus pe Rasmussen din echipa nationala pentru ca a refuzat sa comunice locurile de antrenament. Iar miercuri, in chiar ziua etapei cistigate in Pirinei, mai multi ciclisti au declarat: "Numai bunica lui Rasmussen crede ca el a "ratat" patru controale inopinate..."

Turul Frantei - Haos!

Luni, Alexandr Vinokurov a fost depistat pozitiv si a parasit Turul impreuna cu intreaga sa echipa Astana.

Marti, al doilea caz de dopaj - Christian Moreni a "picat" testul si a iesit din caravana (alaturi de echipa Cofidis).

Iar marti noapte a aparut stirea ca Rabobank i-a cerut liderului Rasmussen sa se retraga. Miercuri dimineata, presa daneza a titrat: "Finalul aventurii" si "Sfirsit! Un basm care nu s-a transformat in realitate".

Unul dintre comentatorii de ciclism de la Copenhaga (Joergen Leth) este convins ca "Rabobank a fost constrinsa de alte echipe sau de conducerea Turului Frantei sa il excluda pe Rasmussen. Nu este normal sa iei o asemenea decizie in baza unor suspiciuni, a unor lucruri pe care nu le cunosti".

Dupa retragerea lui Rasmussen, noul lider general al Turului Frantei este spaniolul Alberto Contador.