Un teren de peste 5,5 hectare, situat in apropiere de soseaua Pipera-Tunari din Bucuresti, isi cauta un nou proprietar, prin intermediul Agentiei imobiliare Timona Trust.

Nimic neobisnuit pana acum. Insa pretul pe care il cere actualul proprietar, de aproape 56 de milioane de euro, face din aceasta oferta de vanzare un record. Astfel, detinatorul terenului vrea sa obtina cate 1.000 de euro pentru fiecare metru patrat.

Reprezentantii agentiei imobiliare nu au dezvaluit numele proprietarului actual al terenului, dar nici daca acesta este o persoana fizica sau o companie, sau daca este roman sau strain.

„Terenul este localizat in zona de nord a Bucurestiului, in apropierea soselei Pipera-Tunari si in vecinatatea sediului Porsche Romania. Suprafata este de 55.850 metri patrati, terenul avand un PUZ (plan urbanistic zonal) pentru construirea de imobile de birouri, business center, showroom, depozite, servicii si comert.

Din punct de vedere al costurilor, aceasta oferta se pozitioneaza printre cele mai scumpe de pe piata imobiliara romaneasca, cu un cost total al terenului de 55,85 milioane de euro”, a declarat Ioana Manea, directorul general al Timona Trust, citata de Mediafax.

Proiect de 325 milioane euro

Pe teren pot fi ridicate imobile cu trei subsoluri si zece etaje, cu o suprafata totala construita de 365.350 metri patrati. Cele 4.600 de locuri de parcare prevazute in proiect vor fi construite pe suprafata destinata acestui scop de 158.000 metri patrati.

Cei care ravnesc la ansamblul imobiliar ce ar putea fi construit pe acest teren trebuie sa fie pregatiti sa scoata din buzunar o suma ce depaseste 325 milioane de euro.

Conform Ioanei Manea, pe langa valoarea de achizitie a terenului, trebuie acoperite costurile legate de broker, taxe, audit, in suma de 17,4 milioane de euro.

„Constructia cladirilor este estimata la circa 200 milioane de euro, amenajarea parcarilor va costa 52 de milioane de euro, in timp ce costul utilitatilor se va ridica la circa opt milioane de euro”, a precizat directorul Timona Trust.

integral in EvZ