Este vorba de peste 3.500 de autovehicule mari si mici, dintre care aproximativ 1.000 sint de mare tonaj. „Avem vinzari foarte mari la toate produsele noastre si in special la apa si sucuri. Numai luna aceasta vinzarile la apa minerala au crescut cu aproximativ 40%“, ne-a declarat Viorel Micula.

Potrivit unor surse din companie, pentru a da curs tuturor comenzilor, producatorul de la Oradea ar avea nevoie de aproximativ 700 de masini, pe linga cele pe care le are in parcul auto propriu.

Si in alti ani, compania a apelat la transportatori externi, dar nu pentru un numar atit de mare de masini. „Activitatea grupului European Drinks a cunoscut o dezvoltare fara precedent.

Noi avem propria noastra flota, dar cum activitatea noastra ia o amploare din ce in ce mai mare, este normal sa fim in cautare de transportatori care sa suplineasca cerintele aparute, in functie de necesitati“, ne-a declarat Carmen Maris, PR Representative al grupului.

Afacerile European Drinks au inflorit in aceasta perioada, ca urmare a cererii extrem de mari de apa minerala si sucuri racoritoare pe piata interna, astfel ca afacerile fratilor Micula bat spre un miliard de euro. „Avem cea mai mare productie de apa din Romania“, ne-a mai spus Micula.

Intrebat daca va renunta la o parte dintre comenzile externe pentru a satisface cererea din tara, acesta a declarat ca trebuie sa onoreze contractele. In schimb, nu va mai suplimenta comenzile de peste granite.