Actrita germana de origine romana Alexandra Maria Lara se numara printre cele mai bine imbracate celebritati din Germania, potrivit clasamentului anual realizat de revista „Vanity Fair”.

Conform listei „Best Dressed”, publicata de editia germana a revistei „Vanity Fair” - in traditia reputatei liste realizate anual, incepand cu 1940, in originalul american -

Alexandra Maria Lara ocupa locul doi, in urma modelului Julia Stegner, dar inaintea Claudiei Schiffer (locul 3) si a modelului Heidi Klum (locul 5).

Criteriul dupa care juriul de specialisti (creatorul Wolfgang Joop, fotograful Michel Comte, top-modelul Eva Padberg) a intocmit lista cu cele mai bine imbracate staruri ale Germaniei a fost originalitatea. „Nu sunt doar cei mai bine imbracati, ci au un stil propriu pe care reusesc sa il si impuna.

Acolo unde incepe stilul propriu se termina codul general al vestimentatiei”, scrie „Vanity Fair”.

„Mai bine simplu, decat strident”

Lara, premiata pentru stilul ei si anii trecuti, crede ca este cel mai bine imbracata atunci cand „se simte bine in hainele pe care le poarta.” Mottoul ei personal, in ceea ce priveste stilul abordat, este „mai bine simplu, decat strident”, iar marcile ei preferate sunt Strenesse si Patrizia Pepe.

Totusi, daca Lara ar avea 100 de euro de cheltuit spontan pe haine, ea ar decide sa o faca intr-un magazin „H&M”, unde cu acesti bani si-ar cumpara o costumatie completa.

Lara (care tocmai filmeaza alaturi de Anthony Hopkins in „City of Final Destination”) este mai putin modesta cand vine vorba de iesiri in lumina reflectoarelor, cum a fost cea din 2005, la Oscar, unde a purtat o rochie de seara semnata Strenesse.

Integral in Evz