Avocatii YouTube au declarat in fata unei instante ca subsidiara Google ar putea dezvolta, pana la toamna, o metoda de „amprentare” a materialelor video. Noua functionalitate va ajuta site-ul sa descopere mai usor materialele video protejate prin legea drepturilor de autor, cautand similitudini.

Metoda este dezvoltata impreuna cu furnizorii de continut, iar YouTube a anuntat ca va incepe sa utilizeze noua tehnologie in toamna, cel mai probabil in septembrie.

Judecatorul Louis L. Stanton face audieri in trei cazuri legate de legea drepturilor de autor, in care Viacom, Asociatia de Fotbal din Premier League, si casa de discuri independenta Bourne acuza YouTube.

Pentru a face ca sistemul sa functioneze, furnizorii de materiale protejate prin drepturi de autor vor fi responsabili pentru furnizarea continutului pentru care detin aceste drepturi, catre YouTube, pentru a fi folosit in procesul de marcare a materialelor.

Asta ar insemna ca nu va dura mai mult de un minut sau doua pentru a descoperi materialele video vizate din momentul in care au fost incarcate.

de Laurentiu Titei

integral in Chip Online